Sabayon met donker bier

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 dooiers van grote eieren
 40 cl donker bier, Porter, Barley wine, Quadrupel, kamertemperatuur
 1 snee (oud) volkorenbrood, zonder korst
 1 eetlepel zonnebloemolie
 poedersuiker
1

Bereidingswijze:
De snee brood in lange reepjes snijden. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de reepjes zeer kort om en om verwarmen. Iets laten afkoelen en met poedersuiker bestuiven. In een mengkom de eidooiers met enkele eetlepels bier met een garde luchtig klutsen. In een kookpan waar de mengkom past water aan de kook brengen. De mengkom met het mengsel op de pan plaatsen. Erop toezien dat de bodem van de mengkom het water beslist niet raakt om het ontstaan van klontjes tegen te gaan. De hittebron op de laagste stand zetten. Het bier bij beetjes toevoegen en met een garde tot een lobbig geheel klutsen. Dit lauwwarme mengsel met de reepjes brood over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Naar smaak kan ook een Dubbel met een klein zoetje worden gebruikt.

Ingrediënten

 4 dooiers van grote eieren
 40 cl donker bier, Porter, Barley wine, Quadrupel, kamertemperatuur
 1 snee (oud) volkorenbrood, zonder korst
 1 eetlepel zonnebloemolie
 poedersuiker

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De snee brood in lange reepjes snijden. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de reepjes zeer kort om en om verwarmen. Iets laten afkoelen en met poedersuiker bestuiven. In een mengkom de eidooiers met enkele eetlepels bier met een garde luchtig klutsen. In een kookpan waar de mengkom past water aan de kook brengen. De mengkom met het mengsel op de pan plaatsen. Erop toezien dat de bodem van de mengkom het water beslist niet raakt om het ontstaan van klontjes tegen te gaan. De hittebron op de laagste stand zetten. Het bier bij beetjes toevoegen en met een garde tot een lobbig geheel klutsen. Dit lauwwarme mengsel met de reepjes brood over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Naar smaak kan ook een Dubbel met een klein zoetje worden gebruikt.

Sabayon met donker bier