Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Amber
De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes kastanjechampignon en bleekselderij kort roerbakken. Al roerende de runderfond toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Het ontbijtspek in gelijkmatige plakjes snijden en in een droge koekenpan licht krokant bakken. Kleine tartaartjes vormen met een diameter van ongeveer 5 tot 6 cm, iets plat slaan en aan beide kanten in drie eetlepels olie lichtbruin bakken. Zo warm mogelijk met de saus, de plakjes licht krokant gebakken ontbijtspek of krokante bacon en stokbrood serveren. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%.
De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes kastanjechampignon en bleekselderij kort roerbakken. Al roerende de runderfond toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Het ontbijtspek in gelijkmatige plakjes snijden en in een droge koekenpan licht krokant bakken. Kleine tartaartjes vormen met een diameter van ongeveer 5 tot 6 cm, iets plat slaan en aan beide kanten in drie eetlepels olie lichtbruin bakken. Zo warm mogelijk met de saus, de plakjes licht krokant gebakken ontbijtspek of krokante bacon en stokbrood serveren. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%.