Afdrukopties:

Rundertartaartjes met een saus van rode ui, ontbijtkoek en Brand Dubbelbock

Opbrengsten1 portie

 4 rundertartaartjes, elk 100 gram; bio kwaliteit
 2 middelgrote rode uien, geschild en in stukjes
 3,50 dl gevogelte- of runderbouillon
 4 tot 5 eetlepels licht gekruide ontbijtkoek of kruidkoek, verkruimeld
 1 mespunt geraspte, goed geboende sinaasappel- of mandarijnschil
 5 eetlepels zonnebloemolie
 4 kleine takjes verse rozemarijn
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes rode ui kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan stoven.

2

Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de verkruimelde stukjes ontbijtkoek en de geraspte sinaasappel- of mandarijnschil al roerende toevoegen en verder stoven. Iets laten afkoelen en met de staafmixer pureren. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

3

De rundertartaartjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De rundertartaartjes iets plat slaan. Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de tartaartjes kort om en om bakken. Naar smaak kunnen de tartaartjes ook om en om worden geroosterd op een grillpan of op de barbecue. Met de warme saus serveren, vergezeld van frietjes of kleine aardappelkroketjes.

4

Een licht gekoeld glas Brand Dubbelbock erbij serveren. Dit robijnrode bier van 7,5 vol% met zijn licht gebrande karamelaroma en bitter zoete volmoutige smaak combineert goed met het lichte zoetje van de saus en het frisse van de sinaasappel- of mandarijntoets.