Rundertartaar met vijgen- rozemarijnsaus, Westmalle kaas en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 1 stuks rundertartaar van elk 75 gram of 8 kleine rundertartaartjes, bio kwaliteit
 4 tot 5 gedroogde vijgen
 1 theelepel verse rozemarijn draadjes, gekneusd
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 15 cl gevogelte- of runderbouillon
 10 cl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl of 75 cl
 plakjes Westmalle kaas of extra belegen kaas
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gedroogde vijgen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

De rundertartaartjes met 2 tot 3 eetlepels olie aan beide kanten bestrijken, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon, stukjes gewelde vijg, het restant van het bier en de gekneusde rozemarijn al roerende toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Na het stoven pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De rundertartaartjes opeen hete grillpan, onder de hete grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Plakjes Westmalle kaas of extra belegen kaas over de warme rundertartaartjes verdelen en met de saus serveren.

5

Met stokbrood of reepjes licht geroosterd Turks brood serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot zijn recht bij het lichte zoetje van de saus in combinatie met de licht geroosterde smaak van de rundertartaartjes en de smeuïge, romige toets van de kaas.

Ingrediënten

 1 stuks rundertartaar van elk 75 gram of 8 kleine rundertartaartjes, bio kwaliteit
 4 tot 5 gedroogde vijgen
 1 theelepel verse rozemarijn draadjes, gekneusd
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 15 cl gevogelte- of runderbouillon
 10 cl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl of 75 cl
 plakjes Westmalle kaas of extra belegen kaas
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De gedroogde vijgen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.

2

De rundertartaartjes met 2 tot 3 eetlepels olie aan beide kanten bestrijken, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon, stukjes gewelde vijg, het restant van het bier en de gekneusde rozemarijn al roerende toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Na het stoven pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De rundertartaartjes opeen hete grillpan, onder de hete grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Plakjes Westmalle kaas of extra belegen kaas over de warme rundertartaartjes verdelen en met de saus serveren.

5

Met stokbrood of reepjes licht geroosterd Turks brood serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot zijn recht bij het lichte zoetje van de saus in combinatie met de licht geroosterde smaak van de rundertartaartjes en de smeuïge, romige toets van de kaas.

Notes

Rundertartaar met vijgen- rozemarijnsaus, Westmalle kaas en Westmalle Trappist Dubbel