Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Donker
De runderschenkels met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een braadpan verhitten en de runderschenkels aan beide kanten aanbraden. Blokjes ui toevoegen, kort mee braden en de bouillon en de takjes tijm toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 2,5 uur of iets langer stoven. Af en toe omkeren en naar smaak extra bouillon gebruiken.
Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, takjes tijm verwijderen, de blokjes tomaat, geperste knoflook toevoegen en nog kort verwarmen. De runderschenkels eruit halen en het stoofvocht pureren. Op smaak brengen met peper en zout. De runderschenkels in de braadpan terug doen en warm houden.
Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes flespompoen (of winterwortel) roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en al roerende de blokjes bleekselderij, witte bonen, gele of rode paprika toevoegen. Met de deksel op de wok of braadpan nog zeer kort verwarmen. De groenten, runderschenkels en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met blaadjes verse basilicum garneren.
Aanbevolen bieren: amberkleurig bier, Saison, donkerbier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%, Porter tussen 6 en 8 vol%.
De runderschenkels met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een braadpan verhitten en de runderschenkels aan beide kanten aanbraden. Blokjes ui toevoegen, kort mee braden en de bouillon en de takjes tijm toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 2,5 uur of iets langer stoven. Af en toe omkeren en naar smaak extra bouillon gebruiken.
Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, takjes tijm verwijderen, de blokjes tomaat, geperste knoflook toevoegen en nog kort verwarmen. De runderschenkels eruit halen en het stoofvocht pureren. Op smaak brengen met peper en zout. De runderschenkels in de braadpan terug doen en warm houden.
Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes flespompoen (of winterwortel) roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en al roerende de blokjes bleekselderij, witte bonen, gele of rode paprika toevoegen. Met de deksel op de wok of braadpan nog zeer kort verwarmen. De groenten, runderschenkels en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met blaadjes verse basilicum garneren.
Aanbevolen bieren: amberkleurig bier, Saison, donkerbier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%, Porter tussen 6 en 8 vol%.