Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mascarpone en mayonaise mengen. De kom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. In een mengkom de eieren met een vork zo fijn mogelijk maken en met de kerriepoeder mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel van de geraspte knolselderij over de plakjes salami verdelen, oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Over de rondjes volkorenbrood verdelen. Met het mengsel van fijngemaakt ei en flinterdunne reepjes lente-ui (of jonge prei) garneren.
Een goed gekoelde pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale erbij serveren. Deze frisse en vaak fruitige bieren komen goed tot hun recht bij de subtiele knoflook smaak van de salami, de frisse toets van de knolselderij, de smaak van het ei met de milde kerrietoets en de licht geroosterde smaak van het volkorenbrood.
Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mascarpone en mayonaise mengen. De kom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. In een mengkom de eieren met een vork zo fijn mogelijk maken en met de kerriepoeder mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel van de geraspte knolselderij over de plakjes salami verdelen, oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Over de rondjes volkorenbrood verdelen. Met het mengsel van fijngemaakt ei en flinterdunne reepjes lente-ui (of jonge prei) garneren.
Een goed gekoelde pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale erbij serveren. Deze frisse en vaak fruitige bieren komen goed tot hun recht bij de subtiele knoflook smaak van de salami, de frisse toets van de knolselderij, de smaak van het ei met de milde kerrietoets en de licht geroosterde smaak van het volkorenbrood.