Afdrukopties:

Rosbief met rozijntjes- en rode uiensaus, hoisin en Brand Dubbelbock

Opbrengsten1 portie

 400 tot 500 gram rosbief, bio kwaliteit, niet te dik stuk
 1 middelgrote rode ui, geschild, in stukjes
 2 eetlepels (donkere) rozijntjes
 1 eetlepel hoisinsaus
 15 cl gevogelte- of groentenbouillon
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels roomboter
 10 cl Brand Dubbelbock, kamertemperatuur
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De rozijntjes gedurende 1 uur in Brand Dubbelbock wellen.

2

De rosbief met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes rode ui roerbakken. Gewelde rozijntjes, de rest van het bier en de bouillon toevoegen. Op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Het stoofvocht iets inkoken en de hoisinsaus erdoor roeren. Dit is een kruidige licht zoete ingedikte sojasaus en verkrijgbaar bij Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

4

Een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels roomboter in een braadpan verhitten en de rosbief aan alle kanten kort aanbraden. Hittebron op de één na laagste stand zetten en met de deksel schuin op de pan iedere kant 4 tot 5 minuten verwarmen. Uit de braadpan halen, in aluminiumfolie wikkelen om warm te houden en laten rusten. Plakjes van de rosbief snijden en met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met aardappelkroketjes en kort gestoomde dunne sperzieboontjes serveren.

5

Een licht gekoeld glas Brand Dubbelbock van 7,5 vol% erbij drinken. Dit robijnrode, volmondige bier met gebrande moutsoorten en een bitterzoete moutige smaak past goed bij de zachte smaak van de rosbief in combinatie met het lichte zoetje van de rozijntjes en de licht kruidige toets van de hoisinsaus.