Roomkaas met pruimenpuree, krokante ham en Westmalle Trappist Dubbel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g roomkaas, kamertemperatuur
 150 g mascarpone, kamertemperatuur
 5 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’Agen
 125 g magere ham (of bacon), in dunne plakjes
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 of 75 cl
 1 eetlepel verkruimelde amandelsnippers
1

De pruimen in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 2 uur in een mengkom in Westmalle Trappist Dubbel wellen. Na het wellen de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil toevoegen en met de staafmixer pureren.

2

Een mengsel van roomkaas en mascarpone toevoegen, goed roeren en 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

De plakjes ham halveren en in een koekenpan zonder vet, zo kort mogelijk krokant bakken. Het gekoelde mengsel over cylinder glazen, kelkglazen of schaaltjes verdelen en met de krokante plakjes ham en verkruimelde amandelsnippers garneren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Het lichte zoetje van dit bier combineert goed met de volmondige, smeuïge smaak van de pruimenpuree en het mengsel van roomkaas en mascarpone.

Ingrediënten

 200 g roomkaas, kamertemperatuur
 150 g mascarpone, kamertemperatuur
 5 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’Agen
 125 g magere ham (of bacon), in dunne plakjes
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 of 75 cl
 1 eetlepel verkruimelde amandelsnippers

Aanwijzingen

1

De pruimen in flinterdunne stukjes snijden en gedurende 2 uur in een mengkom in Westmalle Trappist Dubbel wellen. Na het wellen de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil toevoegen en met de staafmixer pureren.

2

Een mengsel van roomkaas en mascarpone toevoegen, goed roeren en 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

De plakjes ham halveren en in een koekenpan zonder vet, zo kort mogelijk krokant bakken. Het gekoelde mengsel over cylinder glazen, kelkglazen of schaaltjes verdelen en met de krokante plakjes ham en verkruimelde amandelsnippers garneren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Het lichte zoetje van dit bier combineert goed met de volmondige, smeuïge smaak van de pruimenpuree en het mengsel van roomkaas en mascarpone.

Notes

Roomkaas met pruimenpuree, krokante ham en Westmalle Trappist Dubbel