Roggebrood met roomkaas, bleekselderij, ham en appel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 6 sneden roggebrood, licht of donker
 5 eetlepels roomkaas
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 3 plakjes gekookte beenham of York ham
 4 eetlepels zoetzure appel, geschild en in kleine blokjes
 1 eetlepel vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Met een speciaal vormpje rondjes uit het roggebrood steken.

2

In een mengkom de roomkaas met de piepkleine blokjes bleekselderij en bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

De gekookte beenham of York ham halveren en oprollen. Het mengsel uit de koelkast halen en de rondjes roggebrood ermee besmeren.

4

In een mengkom het citroen- of limoensap door de blokjes appel roeren. Met de rolletjes beenham en blokjes appel garneren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener(niet te zwaar gehopt), Weissbier, gueuze (mild van smaak), Saison, donker bier, bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Schwarzbier tussen 5 en 7 vol%, Stout tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 6 sneden roggebrood, licht of donker
 5 eetlepels roomkaas
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 3 plakjes gekookte beenham of York ham
 4 eetlepels zoetzure appel, geschild en in kleine blokjes
 1 eetlepel vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Met een speciaal vormpje rondjes uit het roggebrood steken.

2

In een mengkom de roomkaas met de piepkleine blokjes bleekselderij en bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

De gekookte beenham of York ham halveren en oprollen. Het mengsel uit de koelkast halen en de rondjes roggebrood ermee besmeren.

4

In een mengkom het citroen- of limoensap door de blokjes appel roeren. Met de rolletjes beenham en blokjes appel garneren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener(niet te zwaar gehopt), Weissbier, gueuze (mild van smaak), Saison, donker bier, bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Schwarzbier tussen 5 en 7 vol%, Stout tussen 5 en 7 vol%.

Roggebrood met roomkaas, bleekselderij, ham en appel