Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte bleekselderij, appel, mierikswortelcrème en mayonaise goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven. Dit licht koude mengsel over het roggebrood verdelen en met een plakje kaas garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van het mengsel, de frisse toets van de bleekselderij en appel, de licht pittige toets van de mierikswortel en de zilte smaak van de oude kaas. Naar smaak kan vanwege het aangename lichte zoetje ook een donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol% of een licht zoete Porter worden ingeschonken.
Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte bleekselderij, appel, mierikswortelcrème en mayonaise goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven. Dit licht koude mengsel over het roggebrood verdelen en met een plakje kaas garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van het mengsel, de frisse toets van de bleekselderij en appel, de licht pittige toets van de mierikswortel en de zilte smaak van de oude kaas. Naar smaak kan vanwege het aangename lichte zoetje ook een donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol% of een licht zoete Porter worden ingeschonken.