Afdrukopties:

Roerei met tomaat, prei, tijm en kaas

Opbrengsten1 portie

 4 middelgrote eieren, bio kwaliteit
 4 eetlepel kookroom of slagroom
 1 grote (tros)tomaat, geschild, zonder zaadjes, in blokjes of stukjes
 5 eetlepel verse, dunne prei ringetjes
 2 theelepel verse tijm, zonder steeltjes, fijngeknipt
 3 eetlepel zonnebloemolie
 4 eetlepel geraspte Parmezaanse- of extra belegen of oude kaas
 plakjes of rondjes licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de eieren met de kookroom of slagroom tot een egaal, luchtig beslag klutsen.

2

De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de blokjes of stukjes tomaat samen met de preiringetjes kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan 3 tot 4 minuten garen.

3

Hittebron iets verhogen, het eimengsel steeds goed roerende toevoegen en blijven roeren tot het mengsel bijna is gestold. Over de rondjes brood verdelen en met de fijngeknipte verse tijm en kaas garneren.

4

Aanbevolen bieren: Pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.