Afdrukopties:

Rode poonfilet met rode biet, komkommer, bleekselderij en MAMA

Opbrengsten1 portie

 4 rode- of grijze poonfilets, elk 100 tot 125 gram
 6 eetlepels gekookte rode biet, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels geschilde komkommer, zonder zaadlijst, in piepkleine blokjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel vers citroensap
 2 eetlepels bloem
 zonnebloemolie, om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De piepkleine blokjes in een mengkom doen en de mayonaise en het verse citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en kort in de koelkast plaatsen.

3

De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de poonfilets om en om lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme poonfilets over voorverwarmde borden verdelen en met de piepkleine blokjes groente serveren.

4

Een goed gekoeld glas MAMA van Oedipus Brewing uit Amsterdam erbij serveren. De fruitige en verfrissende smaak van deze milde pale ale van 5 vol% combineert goed met de zachte smaak van de groente en de poonfilet.