Rode poon met kerrie-aardappelen

Opbrengsten1 portie
 500 g rode of grijze poon, filets, plakken of repen
 3 grote aardappelen, geschild, kleine blokjes
 4 theelepels licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 8 eetlepels kokosmelk
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De plakken of repen poon met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes aardappel en sjalot kort roerbakken. De kokosmelk en kerriepoeder roerend toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra kokosmelk (of groentebouillon) gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De plakken of repen poon gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de poon aan alle kanten lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme saus over voorverwarmde borden verdelen en de poon erop leggen. Naar smaak met fijngeknipte bladpeterselie of verse koriander garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA). De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus.

Ingrediënten

 500 g rode of grijze poon, filets, plakken of repen
 3 grote aardappelen, geschild, kleine blokjes
 4 theelepels licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 8 eetlepels kokosmelk
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De plakken of repen poon met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes aardappel en sjalot kort roerbakken. De kokosmelk en kerriepoeder roerend toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra kokosmelk (of groentebouillon) gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De plakken of repen poon gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de poon aan alle kanten lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme saus over voorverwarmde borden verdelen en de poon erop leggen. Naar smaak met fijngeknipte bladpeterselie of verse koriander garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA). De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus.

Rode poon met kerrie-aardappelen