Rode paprika met courgette en ei

Opbrengsten1 portie
 1 grote rode paprika, zonder zaadjes, dunne reepjes
 1 halve kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 4 middelgrote eieren
 5 tenen knoflook, plakjes
 2 theelepels pikante chilivlokken
 olijf- of zonnebloemolie
 sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de reepjes rode paprika zeer kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan in ruim 20 minuten garen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het garen de plakjes knoflook en de pikante chilivlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes courgette kort roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. Van de eieren spiegeleieren bakken en ervoor zorgen dat de dooier heel blijft. De spiegeleieren op ronde schaaltjes of bordjes plaatsen en de reepjes paprika en courgette erover verdelen. Naar smaak met licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en smeuïge smaak van de rode paprika in combinatie met de knoflook.

Ingrediënten

 1 grote rode paprika, zonder zaadjes, dunne reepjes
 1 halve kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, blokjes
 4 middelgrote eieren
 5 tenen knoflook, plakjes
 2 theelepels pikante chilivlokken
 olijf- of zonnebloemolie
 sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de reepjes rode paprika zeer kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan in ruim 20 minuten garen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het garen de plakjes knoflook en de pikante chilivlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes courgette kort roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. Van de eieren spiegeleieren bakken en ervoor zorgen dat de dooier heel blijft. De spiegeleieren op ronde schaaltjes of bordjes plaatsen en de reepjes paprika en courgette erover verdelen. Naar smaak met licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en smeuïge smaak van de rode paprika in combinatie met de knoflook.

Notes

Rode paprika met courgette en ei