Rode bonen met bleekselderij en saffraanrijst

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g nierbonen (red kidney beans), gekookt, uit pot of blik
 2 kleine bleekselderijstengels
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes gesneden
 10 saffraandraadjes
 100 g basmati- of rondkorrelige rijst voor paella
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De saffraandraadjes in een kopje met warm water weken.

2

De zonnebloemolie in een braadpan kort verhitten en de rijst, saffraandraadjes en stukjes ui al roerende toevoegen. Water erbij doen, zodat de rijst net onder staat. Met de deksel op de pan gaar koken. Af en toe roeren.

3

De nierbonen met wat vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en de geperste knoflook erdoor roeren. Nog kort op de laagste hittebron verwarmen.

4

De draadjes uit de bleekselderijstengels verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen.

5

De rijst, bleekselderij en nierbonen over voorverwarmde borden verdelen.

6

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 200 g nierbonen (red kidney beans), gekookt, uit pot of blik
 2 kleine bleekselderijstengels
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes gesneden
 10 saffraandraadjes
 100 g basmati- of rondkorrelige rijst voor paella
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De saffraandraadjes in een kopje met warm water weken.

2

De zonnebloemolie in een braadpan kort verhitten en de rijst, saffraandraadjes en stukjes ui al roerende toevoegen. Water erbij doen, zodat de rijst net onder staat. Met de deksel op de pan gaar koken. Af en toe roeren.

3

De nierbonen met wat vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en de geperste knoflook erdoor roeren. Nog kort op de laagste hittebron verwarmen.

4

De draadjes uit de bleekselderijstengels verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen.

5

De rijst, bleekselderij en nierbonen over voorverwarmde borden verdelen.

6

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Rode bonen met bleekselderij en saffraanrijst