Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De saffraandraadjes in een kopje met warm water weken.
De zonnebloemolie in een braadpan kort verhitten en de rijst, saffraandraadjes en stukjes ui al roerende toevoegen. Water erbij doen, zodat de rijst net onder staat. Met de deksel op de pan gaar koken. Af en toe roeren.
De nierbonen met wat vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en de geperste knoflook erdoor roeren. Nog kort op de laagste hittebron verwarmen.
De draadjes uit de bleekselderijstengels verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen.
De rijst, bleekselderij en nierbonen over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.
De saffraandraadjes in een kopje met warm water weken.
De zonnebloemolie in een braadpan kort verhitten en de rijst, saffraandraadjes en stukjes ui al roerende toevoegen. Water erbij doen, zodat de rijst net onder staat. Met de deksel op de pan gaar koken. Af en toe roeren.
De nierbonen met wat vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en de geperste knoflook erdoor roeren. Nog kort op de laagste hittebron verwarmen.
De draadjes uit de bleekselderijstengels verwijderen en in gelijkmatige stukjes snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen.
De rijst, bleekselderij en nierbonen over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.