Afdrukopties:

Rode biet met komkommer en zalmfilet

Opbrengsten1 portie

 2 gekookte rode bieten, plakjes
 1 halve komkommer, geschild, plakjes
 200 g verse zalmfilet, stukjes
 1 sjalotje, geschild, kleine stukjes
 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, kleine stukjes
 2 eetlepels mayonaise
 2 eetlepels mascarpone
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de zalmfilet, stukjes sjalot en bleekselderij kort roerbakken. Met een vork uit elkaar halen en fijn stampen. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen en in een mengkom doen. Een mengsel van mayonaise en mascarpone erdoor roeren en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen. De plakjes biet en komkommer over bordjes verdelen en met de koude zalmfilet afdekken.
Aanbevolen bieren: pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zachte smaak van de zalm, de frisse smaak van de komkommer en de licht aardse toets van de rode bieten.