Afdrukopties:

Risotto met radicchio en Hopwit van het Brouwerij Witte Anker

Opbrengsten1 portie

 200 g risotto rijst
 ½ ui of 1 sjalotje (fijn gehakt)
 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
 1 l warme groente bouillon
 10 blaadjes salie ( in fijne reepjes gesneden)
 200 g radicchio (in fijne reepjes gesneden)
 75 g gemalen Parmezaanse kaas
 olijfolie
 2 eetlepels crème fraîche
 ½ citroen
 ½ flesje Hopwit (flesje van 33 cl)
 peper uit de molen en zout
1

Bak de radicchio, ui en knoflook langzaam glazig en gaar in een ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe. Bak roerend 2 minuten mee. Voeg een half flesje Hopwit toe en laat al roerend het grootste deel van het bier verdampen.

2

Schep er dan een grote soeplepel met bouillon bij. Op laag vuur laten verdampen. Regelmatig roeren. Herhaal dit ongeveer 15 - 20 minuten tot de rijst beetgaar is.

3

Voeg dan de salie toe. Roer en laat 2 minuten meekoken. Roer de crème fraîche en de kaas door de risotto. Haal de risotto van het vuur en knijp er flink wat citroensap over. Serveer op warme borden en drink er een gekoeld glas Hopwit bij.