
Bereidingswijze:
In een mengkom de rijst met het ei, gele spliterwten en pikante chilivlokken of sambal badjak goed mengen. Op smaak brengen met zout. Dertig minuten of iets langer in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. Olie in een wok of koekenpan verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden verdelen. Met de geroosterde rode paprika en bleekselderij blaadjes garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaken van deze bieren passen goed bij de licht pikante en licht geroosterde toetsen van dit gerecht.
Bereidingswijze:
In een mengkom de rijst met het ei, gele spliterwten en pikante chilivlokken of sambal badjak goed mengen. Op smaak brengen met zout. Dertig minuten of iets langer in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. Olie in een wok of koekenpan verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden verdelen. Met de geroosterde rode paprika en bleekselderij blaadjes garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaken van deze bieren passen goed bij de licht pikante en licht geroosterde toetsen van dit gerecht.