Meng de bloem met het zout en de boter. Voeg ei en water toe, kneed tot een soepel deeg.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet met wat olijfolie licht in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
Leg de asperges op de bodem van de vorm en bestrooi met de gesneden ham. Klop de eieren los en roer de bieslook, het limoensap, de yoghurt, peper zout en nootmuskaat erdoor. Verdeel het eiermengsel over de asperges en bestrooi met kaas.
Bak de quiche (met witte asperges) in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven (180 graden) goudbruin en gaar. (Met groene asperges ong. 30 minuten)
Serveer lauwwarm en drink hierbij een glas gekoelde Witte Vrouwen van Brouwerij De Leckere. Een fris bier op basis van witbier en weizen. De volle smaak en de romige, iets zoete afdronk passen uitstekend bij de elegante en zachte smaak van asperges.
Meng de bloem met het zout en de boter. Voeg ei en water toe, kneed tot een soepel deeg.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet met wat olijfolie licht in. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel.
Leg de asperges op de bodem van de vorm en bestrooi met de gesneden ham. Klop de eieren los en roer de bieslook, het limoensap, de yoghurt, peper zout en nootmuskaat erdoor. Verdeel het eiermengsel over de asperges en bestrooi met kaas.
Bak de quiche (met witte asperges) in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven (180 graden) goudbruin en gaar. (Met groene asperges ong. 30 minuten)
Serveer lauwwarm en drink hierbij een glas gekoelde Witte Vrouwen van Brouwerij De Leckere. Een fris bier op basis van witbier en weizen. De volle smaak en de romige, iets zoete afdronk passen uitstekend bij de elegante en zachte smaak van asperges.