Afdrukopties:

Puree van zoete aardappel met prei, runderworstjes en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie

 400 g zoete aardappel, geschild, in blokjes
 300 g licht gekruide runderworstjes (of merguez)
 250 g prei
 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes
 4 eetlepels crème fraîche
 3 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het buitenste blad en de harde onderkant van de prei verwijderen en in stukken snijden. In ruim water de blokjes zoete aardappel, stukken prei en stukjes ui met een snufje zout niet al te gaar koken.

2

Het water afgieten, de crème fraîche erdoor roeren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

3

De olie in een koekenpan verhitten en de runderworstjes om en om lichtbruin bakken en met de deksel op de pan op de laagste hittebron 5 tot 7 minuten garen. De puree met de runderworstjes over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte verse bieslook garneren. Naar smaak grove, pittige mosterd bij de runderworstjes serveren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier van 7 vol% met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij de zoete smaak van de puree en de smaak van de licht gekruide runderworstjes.