Afdrukopties:

Puree van kikkererwten met flespompoen, kerrie, koriander en Brand IPA

Opbrengsten1 portie

 250 g kikkererwten, uit pot of blik
 250 g flespompoen, geschild, ontpit en in stukjes
 3 theelepels pittige kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras kerrie
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 eetlepels fijngeknipte verse koriander
 3 eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl gevogelte- of groentebouillon
 naan brood of pita brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De zonnebloemolie in een braadpan verhitten en de kikkererwten en de flespompoen kort roerbakken. Bouillon toevoegen, de hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 10 minuten met de deksel op de pan stoven. Eventueel extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de pittige kerriepoeder en de knoflook toevoegen en nog kort al roerende op de laagste hittebron verwarmen. Op smaak brengen met wat zout en iets laten afkoelen.

2

Het naan brood of het pita brood volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen en met de puree serveren. Met fijngeknipte verse koriander bestrooien.

3

Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij serveren. Dit verfrissende, fruitige bier van 7 vol% met een subtiele toets van citrus en een lichte bitterheid in de afdronk, combineert goed met de smaak van de pittige kerrie en de frisse smaak van de verse koriander.