Puree van kabeljauw met knoflook en peterselie

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g verse kabeljauw- of schelvisfilet
 8 eetlepels slagroom (niet geklopt)
 4 tot 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 200 g bloemige aardappelen
 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kabeljauw- of schelvisfilet in een stoommandje boven heet water gaar stomen en vervolgens laten afkoelen.

2

De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Na het koken afgieten. De slagroom en de geperste knoflook erdoor roeren.

3

De kabeljauw of schelvis, in stukjes gesneden, toevoegen. Met een stamper fijn stampen en de olijfolie bij beetjes erdoor roeren. De fijngehakte bladpeterselie al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en met flinterdunne toast serveren. Naar smaak extra olijfolie erover druppelen.

4

Dit gerecht kan ook worden gemaakt van gezouten en gedroogde kabeljauw (bacalao, bacalhau, bacala). De vis eerst goed in water weken, water af en toe verversen en vervolgens kort stomen.

5

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 6 en 8 vol%, milde India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 6 en 8 vol%.

Ingrediënten

 400 g verse kabeljauw- of schelvisfilet
 8 eetlepels slagroom (niet geklopt)
 4 tot 6 eetlepels olijfolie, extra vierge
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 200 g bloemige aardappelen
 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kabeljauw- of schelvisfilet in een stoommandje boven heet water gaar stomen en vervolgens laten afkoelen.

2

De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Na het koken afgieten. De slagroom en de geperste knoflook erdoor roeren.

3

De kabeljauw of schelvis, in stukjes gesneden, toevoegen. Met een stamper fijn stampen en de olijfolie bij beetjes erdoor roeren. De fijngehakte bladpeterselie al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en met flinterdunne toast serveren. Naar smaak extra olijfolie erover druppelen.

4

Dit gerecht kan ook worden gemaakt van gezouten en gedroogde kabeljauw (bacalao, bacalhau, bacala). De vis eerst goed in water weken, water af en toe verversen en vervolgens kort stomen.

5

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 6 en 8 vol%, milde India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 6 en 8 vol%.

Notes

Puree van kabeljauw met knoflook en peterselie