Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De kabeljauw- of schelvisfilet in een stoommandje boven heet water gaar stomen en vervolgens laten afkoelen.
De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Na het koken afgieten. De slagroom en de geperste knoflook erdoor roeren.
De kabeljauw of schelvis, in stukjes gesneden, toevoegen. Met een stamper fijn stampen en de olijfolie bij beetjes erdoor roeren. De fijngehakte bladpeterselie al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en met flinterdunne toast serveren. Naar smaak extra olijfolie erover druppelen.
Dit gerecht kan ook worden gemaakt van gezouten en gedroogde kabeljauw (bacalao, bacalhau, bacala). De vis eerst goed in water weken, water af en toe verversen en vervolgens kort stomen.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 6 en 8 vol%, milde India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 6 en 8 vol%.
De kabeljauw- of schelvisfilet in een stoommandje boven heet water gaar stomen en vervolgens laten afkoelen.
De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Na het koken afgieten. De slagroom en de geperste knoflook erdoor roeren.
De kabeljauw of schelvis, in stukjes gesneden, toevoegen. Met een stamper fijn stampen en de olijfolie bij beetjes erdoor roeren. De fijngehakte bladpeterselie al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en met flinterdunne toast serveren. Naar smaak extra olijfolie erover druppelen.
Dit gerecht kan ook worden gemaakt van gezouten en gedroogde kabeljauw (bacalao, bacalhau, bacala). De vis eerst goed in water weken, water af en toe verversen en vervolgens kort stomen.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 6 en 8 vol%, milde India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 6 en 8 vol%.