Puree van horsmakreel met spinazie en volkorenbrood

Opbrengsten1 portie
 400 g verse horsmakreel of verse makreel, filets
 5 eetlepels tomaatblokjes, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels licht gerookte rode paprikapoeder
 2 theelepels komijnzaadjes, gekneusd
 100 g preiringetjes, fijngesneden
 200 g verse bladspinazie, gewassen, steeltjes verwijderd
 sneden volkorenbrood of plakjes ciabatta, (licht) geroosterd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Eventuele graatjes en velletjes van de vis verwijderen en in stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes vis kort roerbakken. Tomaatblokjes toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, preiringetjes en licht gerookte rode paprikapoeder toevoegen. In de wok of pan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens met een vork fijn maken. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de gewassen en uitgelekte spinazie kort roerbakken. Als de spinazie zoveel mogelijk is geslonken de gekneusde komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De puree van vis over rondjes of vierkantjes volkorenbrood of plakken ciabatta verdelen, vergezeld van toefjes spinazie. Naar smaak olijfolie over de vis en spinazie verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de vis, de licht gerookte toets van de rode paprikapoeder, de roergebakken spinazie met de toets van komijn en de smaak van het geroosterde brood.

Ingrediënten

 400 g verse horsmakreel of verse makreel, filets
 5 eetlepels tomaatblokjes, uit pot of blik
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels licht gerookte rode paprikapoeder
 2 theelepels komijnzaadjes, gekneusd
 100 g preiringetjes, fijngesneden
 200 g verse bladspinazie, gewassen, steeltjes verwijderd
 sneden volkorenbrood of plakjes ciabatta, (licht) geroosterd
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Eventuele graatjes en velletjes van de vis verwijderen en in stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes vis kort roerbakken. Tomaatblokjes toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, preiringetjes en licht gerookte rode paprikapoeder toevoegen. In de wok of pan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens met een vork fijn maken. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de gewassen en uitgelekte spinazie kort roerbakken. Als de spinazie zoveel mogelijk is geslonken de gekneusde komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De puree van vis over rondjes of vierkantjes volkorenbrood of plakken ciabatta verdelen, vergezeld van toefjes spinazie. Naar smaak olijfolie over de vis en spinazie verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de vis, de licht gerookte toets van de rode paprikapoeder, de roergebakken spinazie met de toets van komijn en de smaak van het geroosterde brood.

Notes

Puree van horsmakreel met spinazie en volkorenbrood