Puree van heekfilet met knoflook en olijfolie

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g heekfilet, of andere stevige soort vis
 1 gekookte aardappel, in stukjes
 4 eetlepels 4 eetlepels koksroom
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 1 eetlepel tomatenpuree
 1 eetlepels harissa, uit tube of pot
 sneden stokbrood, licht geroosterd
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De heekfilet in stukken snijden en met weinig zout bestrooien. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. In en mengkom doen, stukjes aardappel, geperste knoflook, olijfolie en koksroom toevoegen en met een vork zo fijn mogelijk maken.

2

De harissa met de tomatenpuree mengen. Harissa is een pikante Noord-Afrikaanse kruidige pikante saus en in tubes of blikjes bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De sneden licht geroosterd stokbrood met dit mengsel besmeren en met het mengsel van tomatenpuree en harissa garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 300 g heekfilet, of andere stevige soort vis
 1 gekookte aardappel, in stukjes
 4 eetlepels 4 eetlepels koksroom
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 1 eetlepel tomatenpuree
 1 eetlepels harissa, uit tube of pot
 sneden stokbrood, licht geroosterd
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De heekfilet in stukken snijden en met weinig zout bestrooien. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. In en mengkom doen, stukjes aardappel, geperste knoflook, olijfolie en koksroom toevoegen en met een vork zo fijn mogelijk maken.

2

De harissa met de tomatenpuree mengen. Harissa is een pikante Noord-Afrikaanse kruidige pikante saus en in tubes of blikjes bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De sneden licht geroosterd stokbrood met dit mengsel besmeren en met het mengsel van tomatenpuree en harissa garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), alcoholvrije- of alcoholarme pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Puree van heekfilet met knoflook en olijfolie