Puntpaprika met vis, couscous en groenten

Opbrengsten1 portie
 4 middelgrote puntpaprika's, zaadlijst verwijderd, gehalveerd
 300 g filets van heek, kabeljauw, schelvis of zeebaars, in stukjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 kleine bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, kleine blokjes
 200 g couscous of bulur, gaar gestoomd
 3 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse specerijenmelange)
 2 theelepels pikante chilivlokken
 zonnebloem- of olijfolie
 10 cl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De gehalveerde puntpaprika's in een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes visfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen kort meebakken, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en pikante chilivlokken toevoegen. In de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Na het afkoelen met een vork fijn maken. De puntpaprika's met dit mengsel vullen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes bleekselderij en courgette kort roerbakken. Couscous of bulgur en de ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De couscous samen met de puntpaprika's over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de vis, het zoetje van de puntpaprika en de licht kruidige smaak van de couscous.

Ingrediënten

 4 middelgrote puntpaprika's, zaadlijst verwijderd, gehalveerd
 300 g filets van heek, kabeljauw, schelvis of zeebaars, in stukjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 1 kleine bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, kleine blokjes
 200 g couscous of bulur, gaar gestoomd
 3 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse specerijenmelange)
 2 theelepels pikante chilivlokken
 zonnebloem- of olijfolie
 10 cl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De gehalveerde puntpaprika's in een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes visfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen kort meebakken, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en pikante chilivlokken toevoegen. In de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Na het afkoelen met een vork fijn maken. De puntpaprika's met dit mengsel vullen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes bleekselderij en courgette kort roerbakken. Couscous of bulgur en de ras el hanout erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De couscous samen met de puntpaprika's over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de vis, het zoetje van de puntpaprika en de licht kruidige smaak van de couscous.

Notes

Puntpaprika met vis, couscous en groenten