Puntpaprika met roomkaas en bladselderij en beenham met gemengde champignons

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 puntpaprika’s, mini formaat
 4 eetlepels roomkaas
 1 eetlepel fijngeknipte bladselderij
 4 plakjes gekookte beenham
 125 g gemengde champignons, met onder meer cantaharellen, kastanjechampignons
 1 sjalotje
 2 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De puntpaprika’s kort beetgaar koken, afspoelen en laten afkoelen.

2

De roomkaas in een mengkom met de fijngeknipte bladselderij mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De afgekoelde puntpaprika’s hiermee vullen en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

4

Het sjalotje schillen en in stukjes snijden. De gemengde champignons met een borsteltje of keukenpapier schoon vegen en in stukjes scheuren. De olie in een koekenpan verwarmen en deze stukjes samen met het sjalotje roerbakken.

5

Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes gekookte beenham halveren en het mengsel van champignons erover verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten.

6

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%, donker bier tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 4 puntpaprika’s, mini formaat
 4 eetlepels roomkaas
 1 eetlepel fijngeknipte bladselderij
 4 plakjes gekookte beenham
 125 g gemengde champignons, met onder meer cantaharellen, kastanjechampignons
 1 sjalotje
 2 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De puntpaprika’s kort beetgaar koken, afspoelen en laten afkoelen.

2

De roomkaas in een mengkom met de fijngeknipte bladselderij mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De afgekoelde puntpaprika’s hiermee vullen en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

4

Het sjalotje schillen en in stukjes snijden. De gemengde champignons met een borsteltje of keukenpapier schoon vegen en in stukjes scheuren. De olie in een koekenpan verwarmen en deze stukjes samen met het sjalotje roerbakken.

5

Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes gekookte beenham halveren en het mengsel van champignons erover verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten.

6

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%, donker bier tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Puntpaprika met roomkaas en bladselderij en beenham met gemengde champignons