Bereidingswijze:
De stukjes pruim gedurende 1 tot 2 uur in het bier weken. In een mengkom de stukjes cake of suikerbrood met de mascarpone en de helft van de verkruimelde hazelnoten mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De geweekte stukjes pruim uit de koelkast halen en met het restant van het bier door het mascarpone mengsel roeren. Over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Met de andere helft van de verkruimelde hazelnoten en de gesuikerde sinaasappelsnippers garneren.
Aanbevolen bieren:
Donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Donker bier (zwaar) bijvoorbeeld Barley wine of Quadrupel (eventueel proefglaasje) tussen 8 en 10 vol%. De aangename licht zoete tot soms zoete toets van deze bieren past goed bij de smaak van de in bier geweekte pruimen in combinatie met de zachte smaak van de cake en mascarpone en de lichte aardse smaak van de verkruimelde hazelnoten. Naar smaak kan ook een niet te zoete Porter tussen 6 en 8 vol% bij dit dessert worden geserveerd.
Bereidingswijze:
De stukjes pruim gedurende 1 tot 2 uur in het bier weken. In een mengkom de stukjes cake of suikerbrood met de mascarpone en de helft van de verkruimelde hazelnoten mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De geweekte stukjes pruim uit de koelkast halen en met het restant van het bier door het mascarpone mengsel roeren. Over schaaltjes of kelkglazen verdelen. Met de andere helft van de verkruimelde hazelnoten en de gesuikerde sinaasappelsnippers garneren.
Aanbevolen bieren:
Donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Donker bier (zwaar) bijvoorbeeld Barley wine of Quadrupel (eventueel proefglaasje) tussen 8 en 10 vol%. De aangename licht zoete tot soms zoete toets van deze bieren past goed bij de smaak van de in bier geweekte pruimen in combinatie met de zachte smaak van de cake en mascarpone en de lichte aardse smaak van de verkruimelde hazelnoten. Naar smaak kan ook een niet te zoete Porter tussen 6 en 8 vol% bij dit dessert worden geserveerd.