De rozijntjes 1 tot 2 uur in het bier wellen.
De harde onderkant en het buitenste blad van de prei afsnijden. Zoveel mogelijk het wit van de prei gebruiken. Gelijkmatige bladen van de prei snijden, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en het rundergehakt aanbraden. Met een vork uit elkaar halen, de stukjes sjalot, de gewelde rozijnen, de rest van het bier en de bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 25 tot 30 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van de stooftijd de komijnpoeder erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Het gehaktmengsel en wat saus over de afgekoelde bladen prei verdelen en oprollen. Over voorverwarmde borden verdelen en met pijnboompitten, die kort in een vetvrije pan zijn verhit, garneren.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot zijn recht bij het lichte zoetje van het gehaktmengsel en de saus en de volle smaak van de licht verwarmde pijnboompitten.
De rozijntjes 1 tot 2 uur in het bier wellen.
De harde onderkant en het buitenste blad van de prei afsnijden. Zoveel mogelijk het wit van de prei gebruiken. Gelijkmatige bladen van de prei snijden, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en het rundergehakt aanbraden. Met een vork uit elkaar halen, de stukjes sjalot, de gewelde rozijnen, de rest van het bier en de bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 25 tot 30 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van de stooftijd de komijnpoeder erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Het gehaktmengsel en wat saus over de afgekoelde bladen prei verdelen en oprollen. Over voorverwarmde borden verdelen en met pijnboompitten, die kort in een vetvrije pan zijn verhit, garneren.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier met een licht zoetje, komt goed tot zijn recht bij het lichte zoetje van het gehaktmengsel en de saus en de volle smaak van de licht verwarmde pijnboompitten.