Bereidingswijze:
De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom het geraspte sjalotje met de bleekselderij, augurkjes, kappertjes, rode paprika, 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroen- of limoensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en gedurende een half uur op een koele plek of in de koelkast plaatsen. De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld anti-aanbaklaag) verhitten en de vis om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme poonfilets met het mengsel van het sjalotje serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse toets van het mengsel van het sjalotje in combinatie met de zachte smaak van de poonfilets.
Bereidingswijze:
De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom het geraspte sjalotje met de bleekselderij, augurkjes, kappertjes, rode paprika, 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroen- of limoensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout en gedurende een half uur op een koele plek of in de koelkast plaatsen. De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld anti-aanbaklaag) verhitten en de vis om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme poonfilets met het mengsel van het sjalotje serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse toets van het mengsel van het sjalotje in combinatie met de zachte smaak van de poonfilets.