Poonfilet met salsa van mango, komkommer, bleekselderij en Brand Session IPA

Opbrengsten1 portie
 4 rode- of grijze poonfilets, elk 100 gram
 1 halve, niet te rijpe mango, geschild en ontpit
 1 halve middelgrote komkommer, geschild, zonder zaadlijst
 1 kleine bleekselderstengel, draadjes verwijderd
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels bloem
 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De poonfilets kunnen worden vervangen door zeebaars- of heekfilets.

2

Mango, komkommer en bleekselderij in kleine blokjes snijden. In een mengkom doen en met 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers limoen- of citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De salsa over borden verdelen en de filets erop rangschikken. Met fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt garneren.

4

Een goed gekoeld glas Brand Session IPA erbij serveren. Dit fruitige en laag alcoholhoudende, verfrissende bier van 3,5 vol% past goed bij de frisse smaak van de salsa in combinatie met de zachte smaak van de poonfilet.

Ingrediënten

 4 rode- of grijze poonfilets, elk 100 gram
 1 halve, niet te rijpe mango, geschild en ontpit
 1 halve middelgrote komkommer, geschild, zonder zaadlijst
 1 kleine bleekselderstengel, draadjes verwijderd
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels bloem
 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De poonfilets kunnen worden vervangen door zeebaars- of heekfilets.

2

Mango, komkommer en bleekselderij in kleine blokjes snijden. In een mengkom doen en met 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers limoen- of citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De salsa over borden verdelen en de filets erop rangschikken. Met fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt garneren.

4

Een goed gekoeld glas Brand Session IPA erbij serveren. Dit fruitige en laag alcoholhoudende, verfrissende bier van 3,5 vol% past goed bij de frisse smaak van de salsa in combinatie met de zachte smaak van de poonfilet.

Notes

Poonfilet met salsa van mango, komkommer, bleekselderij en Brand Session IPA