Pompoenpuree met rozemarijn, eendenfilet en een fles Goede Raat

Opbrengsten1 portie
 250 g flespompoen, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
 200 g eendenfilet, zonder vel
 1 mespunt fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels roomboter
 6 eetlepels gevogelte- of groentenfond
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Blokjes flespompoen en gevogelte- of groentenfond en fijngehakte rozemarijn naaldjes toevoegen. Gedurende 15 minuten stoven en op smaak brengen met peper en zout. Met een vork fijn maken en af laten koelen.

2

De eendenfilet zonder vel met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels roomboter vermengd met 1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten en de eendenfilet aan beide kanten kort bakken. Ervoor zorgen dat de binnenkant nog rosé van kleur is. Na het bakken in aluminiumfolie warm houden.

3

De sneden volkorenbrood of stokbrood op een grillpan kort roosteren. Na het roosteren met de pompoenpuree besmeren en met in dunne plakjes gesneden eendenfilet garneren. Een licht gekoeld glas Goede Raat van brouwerij Hommeles erbij serveren. Dit amberkleurig bier van 7,5 vol% met een lichte honingtoets in de afdronk combineert goed met de zachte en licht zoete smaak van de pompoenpuree en de zachte smaak van de eendenfilet. De lindehoning die in het bier is verwerkt is afkomstig van de Houtense imkerij Two Bee.

Ingrediënten

 250 g flespompoen, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
 200 g eendenfilet, zonder vel
 1 mespunt fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels roomboter
 6 eetlepels gevogelte- of groentenfond
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Blokjes flespompoen en gevogelte- of groentenfond en fijngehakte rozemarijn naaldjes toevoegen. Gedurende 15 minuten stoven en op smaak brengen met peper en zout. Met een vork fijn maken en af laten koelen.

2

De eendenfilet zonder vel met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels roomboter vermengd met 1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten en de eendenfilet aan beide kanten kort bakken. Ervoor zorgen dat de binnenkant nog rosé van kleur is. Na het bakken in aluminiumfolie warm houden.

3

De sneden volkorenbrood of stokbrood op een grillpan kort roosteren. Na het roosteren met de pompoenpuree besmeren en met in dunne plakjes gesneden eendenfilet garneren. Een licht gekoeld glas Goede Raat van brouwerij Hommeles erbij serveren. Dit amberkleurig bier van 7,5 vol% met een lichte honingtoets in de afdronk combineert goed met de zachte en licht zoete smaak van de pompoenpuree en de zachte smaak van de eendenfilet. De lindehoning die in het bier is verwerkt is afkomstig van de Houtense imkerij Two Bee.

Notes

Pompoenpuree met rozemarijn, eendenfilet en een fles Goede Raat