Afdrukopties:

Pompoenpuree met bitterkoekjes, crème fraîche en hazelnoten

Opbrengsten1 portie

 250 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, blokjes
 75 g bitterkoekjes, verkruimeld
 8 eetlepels crème fraîche of mascarpone
 50 g hazelnoten, ontveld, verkruimeld
 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
 1 kleine pijpkaneel
1

Bereidingswijze:
De blokjes flespompoen in water met een kleine pijpkaneel gaar koken. Na het koken afgieten, pijpkaneel verwijderen en de basterdsuiker erdoor roeren. De verkruimelde bitterkoekjes over de bodem van glaasjes of schaaltjes verdelen en afdekken met de pompoenpuree, crème fraîche en verkruimelde hazelnoten. Een uur in de koelkast plaatsen.

Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier tussen 5 en 8 vol%, perzikenbier tussen 5 en 8 vol%, donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter tussen 5 en 8 vol% (naar smaak, een proefglaasje 10 of 15 cl). We dronken een licht zoet honingbier bij dit gerechtje. De licht zoete en bloemige toets van dit type bier past bij de licht zoete smaak van de pompoenpuree en de smeuïge textuur van de crème fraîche, de subtiele smaak van de bitterkoekjes en de aardse smaak van de hazelnoten.