Pompoenpuree, lamsham en prei

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, stukjes
 150 g lamsham (of beenham), reepjes
 1 kleine prei, buitenste blad en bovenkant verwijderd, repen
 1 sjalotje, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels komijnpoeder
 1 theelepel gerookte rode paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De repen prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en met de deksel op de wok of koekenpan 15 tot 20 minuten garen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De pompoenpuree over de repen prei verdelen. Oprollen en de reepjes lamsham (of beenham) erop plaatsen. Met bladselderij garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de pompoenpuree in combinatie met de zachte smaak van de lamsham en het zoetje van de prei.

Ingrediënten

 200 g flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, stukjes
 150 g lamsham (of beenham), reepjes
 1 kleine prei, buitenste blad en bovenkant verwijderd, repen
 1 sjalotje, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels komijnpoeder
 1 theelepel gerookte rode paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De repen prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en met de deksel op de wok of koekenpan 15 tot 20 minuten garen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De pompoenpuree over de repen prei verdelen. Oprollen en de reepjes lamsham (of beenham) erop plaatsen. Met bladselderij garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de pompoenpuree in combinatie met de zachte smaak van de lamsham en het zoetje van de prei.

Notes

Pompoenpuree, lamsham en prei