Bereidingswijze:
De repen prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en met de deksel op de wok of koekenpan 15 tot 20 minuten garen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De pompoenpuree over de repen prei verdelen. Oprollen en de reepjes lamsham (of beenham) erop plaatsen. Met bladselderij garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de pompoenpuree in combinatie met de zachte smaak van de lamsham en het zoetje van de prei.
Bereidingswijze:
De repen prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en met de deksel op de wok of koekenpan 15 tot 20 minuten garen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, komijnpoeder en gerookte paprikapoeder erdoor roeren. In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De pompoenpuree over de repen prei verdelen. Oprollen en de reepjes lamsham (of beenham) erop plaatsen. Met bladselderij garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de pompoenpuree in combinatie met de zachte smaak van de lamsham en het zoetje van de prei.