Afdrukopties:

Pompoenblokjes, spruitjes, shiitake en sjalot en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie

 250 g flespompoen, geschild, ontpit en in kleine blokjes
 200 g kleine spruitjes
 125 g shiitake, schoongemaakt
 2 sjalotjes, geschild, in kleine stukjes
 3 eetlepels verkruimelde walnoten
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1,50 dl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de kleine spruitjes afsnijden. Vervolgens beetgaar stomen of koken en af laten koelen.

2

De olie in een wok verhitten en de kleine blokjes pompoen, afgekoelde kleine spruitjes, shiitake en stukjes sjalot roerbakken. Al roerende de bouillon toevoegen, goed roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Zo warm mogelijk over voorverwarmde (diepe) borden verdelen en met de verkruimelde walnoten bestrooien.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel van 7 vol% erbij serveren. De volmondige smaak en het lichte zoetje van dit donkere bier passen goed bij de licht zoete smaak van de pompoen, het aangename lichte bittertje van de kleine spruitjes en de aardse smaak van de shiitake in combinatie met de verkruimelde walnoten.

5

Als vegetarisch gerecht serveren. Naar smaak als groenteschotel serveren bij bijvoorbeeld: gegrilde varkens-, lams-, of kalfskarbonaadjes.