Pompoen, gele erwten, couscous en visfilet

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in plakken
 300 g heekfilet, kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 200 eetlepel gele spliterwten, gekookt
 200 g couscous of bulgur, gekookt
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 1 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of verse korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De flespompoen in plakken van maximaal 2 cm snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en af laten koelen. De visfilet in plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een stoommandje boven heet water zo kort mogelijk stomen en laten afkoelen. In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gele erwten en bouillon roerend toevoegen en 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe roeren. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de kerriepoeder en vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren. In de wok of braadpan iets laten afkoelen. De gekookte couscous zeer kort verwarmen en samen met de gele erwten en plakjes visfilet over de plakken flespompoen verdelen. Op smaak brengen met peper en zout. Garneren met fijngeknipte bladpeterselie of korianderblaadjes.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de kerrie in combinatie met de smeuïge textuur van de gele erwten en de licht zoete, aardse smaak van de flespompoen.

Ingrediënten

 1 kleine flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, in plakken
 300 g heekfilet, kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
 200 eetlepel gele spliterwten, gekookt
 200 g couscous of bulgur, gekookt
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 1 eetlepel licht pikante kerriepoeder, bijvoorbeeld Madras
 olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of verse korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De flespompoen in plakken van maximaal 2 cm snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en af laten koelen. De visfilet in plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een stoommandje boven heet water zo kort mogelijk stomen en laten afkoelen. In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gele erwten en bouillon roerend toevoegen en 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe roeren. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de kerriepoeder en vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren. In de wok of braadpan iets laten afkoelen. De gekookte couscous zeer kort verwarmen en samen met de gele erwten en plakjes visfilet over de plakken flespompoen verdelen. Op smaak brengen met peper en zout. Garneren met fijngeknipte bladpeterselie of korianderblaadjes.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de kerrie in combinatie met de smeuïge textuur van de gele erwten en de licht zoete, aardse smaak van de flespompoen.

Pompoen, gele erwten, couscous en visfilet