Afdrukopties:

Pompoen- en kokoscrème met rivierkreeftjes

Opbrengsten1 portie

 250 g flespompoen, geschild en ontpit
 2 eetlepels kokoscrème , van een blok
 150 g rivierkreeftjes, gepeld en gekookt
 2 kleine sjalotjes
 1 theelepels milde kerriepoeder
 1 dl gevogeltebouillon
 2 eetlepels eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels lente-uitjes, flinterdunne ringetjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De pompoen in kleine blokjes snijden. De olie in een koekenpan verhitten en de blokjes pompoen en stukjes sjalot roerbakken.

2

Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron met de deksel op de pan gedurende 20 minuten stoven.

3

Het vocht iets inkoken en de kokoscrème en milde kerriepoeder al roerende op de laagste hittebron erbij doen.

4

Met een vork zo fijn mogelijk maken of met de staafmixer pureren.

5

Op smaak brengen met peper en zout. Over cylinderglaasjes of schaaltjes verdelen en met rivierkreeftjes en ringetjes lente-ui garneren.

6

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amber, blond tussen 5 en 7 vol%, IPA (niet te zwaar gehopt; mild van smaak) tussen 5 en 7 vol%.