De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De pompoen in blokjes of stukjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. In een mengkom de roomboter met de keukenmachine of handmixer mengen met de fijn gesneden gemberbolletjes, geraspte verse gember, speculaaskruiden.
De eieren een voor een erdoor roeren. De crème fraîche toevoegen en goed roeren. Het gezeefde bakmeel en de bakpoeder toevoegen, goed mixen en vervolgens de uitgelekte blokjes of stukjes flespompoen erdoor roeren. De binnenkant van een ingevette bakvorm met wat bakmeel bestuiven en het beslag erover verdelen. In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en in 45 minuten gaar bakken. Eventueel met aluminiumfolie afdekken als de bovenkant te donker wordt.
Tegen het einde van de baktijd een schone houten of metalen prikker in de cake steken. Is de prikker schoon dan is de cake gaar. De cake af laten koelen, in parten verdelen en met verkruimelde walnoten garneren Met een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Dubbel serveren. Het lichte zoetje van het bier komt goed tot z’n recht met de zachte en lichtzoete smaak van de combinatie van de flespompoen en gember.
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De pompoen in blokjes of stukjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. In een mengkom de roomboter met de keukenmachine of handmixer mengen met de fijn gesneden gemberbolletjes, geraspte verse gember, speculaaskruiden.
De eieren een voor een erdoor roeren. De crème fraîche toevoegen en goed roeren. Het gezeefde bakmeel en de bakpoeder toevoegen, goed mixen en vervolgens de uitgelekte blokjes of stukjes flespompoen erdoor roeren. De binnenkant van een ingevette bakvorm met wat bakmeel bestuiven en het beslag erover verdelen. In het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en in 45 minuten gaar bakken. Eventueel met aluminiumfolie afdekken als de bovenkant te donker wordt.
Tegen het einde van de baktijd een schone houten of metalen prikker in de cake steken. Is de prikker schoon dan is de cake gaar. De cake af laten koelen, in parten verdelen en met verkruimelde walnoten garneren Met een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Dubbel serveren. Het lichte zoetje van het bier komt goed tot z’n recht met de zachte en lichtzoete smaak van de combinatie van de flespompoen en gember.