Afdrukopties:

Polentataartje met paddenstoelenmix en Kermis in de Ale van Brouwerij Bliksem

Opbrengsten1 portie

 100 g voorgekookte polenta (Bijv. Joannusmolen)
 400 g paddenstoelenmix
 30 g geraspte parmesaan
 0,60 l groentebouillon
 4 blaadjes salie (in reepjes gesneden)
 1 teentje knoflook
 1 eetlepel shoyu (of andere sojasaus)
 peper en zout naar smaak
 4 flesjes Kermis in de Ale van Bliksem van 33 cl, als begeleidend bier
 half chilipepertje (desgewenst)
1

Kook de polenta met de helft van de salie in de bouillon ong. 5 minuten tot de polenta een mooie vloeibare pap is. Stort meteen in 4 ingevette kookringen. Laat minstens een half uur afkoelen. De polenta wordt dan stijf.

2

Snij de paddenstoelen in reepjes bak ze met knoflook, sjalotje, half chilipepertje en de rest van de salie in een ruime koekenpan tot ze bruin worden. Blus af met een eetlepel shoyu.

3

Haal de paddenstoelen van het vuur. Plaats de polentataartjes met een scheutje olijfolie even onder de grill tot ze verkleuren. Maak mooie bordjes met de polenta waarop de paddenstoelen zijn verdeeld. Serveer desgewenst met een rucolasalade. Drink hierbij een koel glas Kermis in de Ale.