Polenta met feta en gemengde paddenstoelen met Jerommeke van Big Belly Brewing

Opbrengsten1 portie
 75 g polenta (instant)
 50 g feta (verkruimeld)
 250 g gemengde paddenstoelen (in plakjes gesneden)
 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
 1 sjalotje (fijn gehakt)
 1 salieblad (gehakt)
 olijfolie
 1 eetlepel shoyu (japanse sojasaus)
 peper uit de molen en zout
1

Kook 500 ml water. Voeg de polenta al roerend toe. Hou de polenta 5 minuten net aan de kook. Voeg na 4 minuten peper, zout, een scheutje olijfolie, de gehakte salie en de verkruimelde feta toe. Roer goed door elkaar en schenk de polenta in een met koud water afgespoelde lage schaal. Laat afkoelen.

2

Fruit in een grote koekenpan de sjalotjes en knoflook even aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak goudbruin. Wanneer het de juiste gaarheid en kleur heeft, afblussen met een eetlepel shoyu. Hittebron uitzetten en goed roeren, zodat alle paddenstoelen wat meekrijgen.

3

Op de polenta wat druppels olijfolie sprenkelen en onder een hete grill zetten tot de polenta licht kleurt. Polentataartje in kwarten snijden en verdelen over 4 borden. De paddenstoelen over de polenta verdelen.

4

Drink er een koel glas Jerommeke van Big Belly Brewing bij. Deze volmondige saison van 6,7 vol% vormt een evenwichtige combinatie met de paddenstoelen met shoyu en de frisheid van de feta.

Ingrediënten

 75 g polenta (instant)
 50 g feta (verkruimeld)
 250 g gemengde paddenstoelen (in plakjes gesneden)
 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
 1 sjalotje (fijn gehakt)
 1 salieblad (gehakt)
 olijfolie
 1 eetlepel shoyu (japanse sojasaus)
 peper uit de molen en zout

Aanwijzingen

1

Kook 500 ml water. Voeg de polenta al roerend toe. Hou de polenta 5 minuten net aan de kook. Voeg na 4 minuten peper, zout, een scheutje olijfolie, de gehakte salie en de verkruimelde feta toe. Roer goed door elkaar en schenk de polenta in een met koud water afgespoelde lage schaal. Laat afkoelen.

2

Fruit in een grote koekenpan de sjalotjes en knoflook even aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak goudbruin. Wanneer het de juiste gaarheid en kleur heeft, afblussen met een eetlepel shoyu. Hittebron uitzetten en goed roeren, zodat alle paddenstoelen wat meekrijgen.

3

Op de polenta wat druppels olijfolie sprenkelen en onder een hete grill zetten tot de polenta licht kleurt. Polentataartje in kwarten snijden en verdelen over 4 borden. De paddenstoelen over de polenta verdelen.

4

Drink er een koel glas Jerommeke van Big Belly Brewing bij. Deze volmondige saison van 6,7 vol% vormt een evenwichtige combinatie met de paddenstoelen met shoyu en de frisheid van de feta.

Notes

Polenta met feta en gemengde paddenstoelen met Jerommeke van Big Belly Brewing