Polenta met courgette en tomatensaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g polenta
 1 kleine, halve courgette, zonder zaadlijst, in piepkleine blokjes
 8 eetlepel tomatenblokjes, uit blik
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 theelepel verse oregano, fijn gehakt
 5 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
 4 eetlepel olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Polenta is gekookt maïsmeel uit het noorden van Italië, dat veel gegeten wordt in dit gebied. Verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Volg de gebruiksaanwijzing en kook de polenta in water gaar. Goed blijven roeren tot een dikke massa is ontstaan. Over een (brood)plank of langwerpige schaal uitspreiden. Laten afkoelen en met een speciaal vormpje rondjes eruit steken.

2

Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en de blokjes tomaat kort roerbakken. Zes eetlepels van het tomatenvocht (of bouillon) toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met de fijn gehakte oregano, peper en zout. Eventueel een mespunt gedroogde oregano gebruiken.

3

De piepkleine blokjes courgette in 2 eetlepels olijfolie kort roerbakken. Tomatensaus over de rondjes polenta verdelen en met de blokjes courgette en geraspte Parmezaanse of oude kaas garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale, mild van smaak.

Ingrediënten

 200 g polenta
 1 kleine, halve courgette, zonder zaadlijst, in piepkleine blokjes
 8 eetlepel tomatenblokjes, uit blik
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 1 theelepel verse oregano, fijn gehakt
 5 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
 4 eetlepel olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Polenta is gekookt maïsmeel uit het noorden van Italië, dat veel gegeten wordt in dit gebied. Verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Volg de gebruiksaanwijzing en kook de polenta in water gaar. Goed blijven roeren tot een dikke massa is ontstaan. Over een (brood)plank of langwerpige schaal uitspreiden. Laten afkoelen en met een speciaal vormpje rondjes eruit steken.

2

Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en de blokjes tomaat kort roerbakken. Zes eetlepels van het tomatenvocht (of bouillon) toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met de fijn gehakte oregano, peper en zout. Eventueel een mespunt gedroogde oregano gebruiken.

3

De piepkleine blokjes courgette in 2 eetlepels olijfolie kort roerbakken. Tomatensaus over de rondjes polenta verdelen en met de blokjes courgette en geraspte Parmezaanse of oude kaas garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale, mild van smaak.

Notes

Polenta met courgette en tomatensaus