Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk
Type: Pilsener
Polenta is gekookt maïsmeel uit het noorden van Italië, dat veel gegeten wordt in dit gebied. Verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Volg de gebruiksaanwijzing en kook de polenta in water gaar. Goed blijven roeren tot een dikke massa is ontstaan. Over een (brood)plank of langwerpige schaal uitspreiden. Laten afkoelen en met een speciaal vormpje rondjes eruit steken.
Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en de blokjes tomaat kort roerbakken. Zes eetlepels van het tomatenvocht (of bouillon) toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met de fijn gehakte oregano, peper en zout. Eventueel een mespunt gedroogde oregano gebruiken.
De piepkleine blokjes courgette in 2 eetlepels olijfolie kort roerbakken. Tomatensaus over de rondjes polenta verdelen en met de blokjes courgette en geraspte Parmezaanse of oude kaas garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale, mild van smaak.
Polenta is gekookt maïsmeel uit het noorden van Italië, dat veel gegeten wordt in dit gebied. Verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Volg de gebruiksaanwijzing en kook de polenta in water gaar. Goed blijven roeren tot een dikke massa is ontstaan. Over een (brood)plank of langwerpige schaal uitspreiden. Laten afkoelen en met een speciaal vormpje rondjes eruit steken.
Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verhitten en de blokjes tomaat kort roerbakken. Zes eetlepels van het tomatenvocht (of bouillon) toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met de fijn gehakte oregano, peper en zout. Eventueel een mespunt gedroogde oregano gebruiken.
De piepkleine blokjes courgette in 2 eetlepels olijfolie kort roerbakken. Tomatensaus over de rondjes polenta verdelen en met de blokjes courgette en geraspte Parmezaanse of oude kaas garneren.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale, mild van smaak.