Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de bodem in een pizzabakplaat of op een ovenbakblik bekleed met bakpapier.
Bak de spekblokjes in een pan totdat ze bruin en krokant zijn. Bak dan de gesnipperde ui een paar minuten mee, totdat hij glazig is. Voeg de gewassen spinazie zonder steeltjes toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de geperste knoflook toe. Laat de inhoud van de pan uitlekken in een zeef. Verdeel het daarna over de bodem.
Meng in een kom de eieren met de melk (of room), peper en zout en oregano. Giet het eimengsel over de spinazie. Strooi dan de geraspte kaas erover. Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de pizza niet te donker worden. Hou ‘m in de gaten. Ipv pizzadeeg kan ook bladerdeeg gebruikt worden. Het geheel wordt dan meer een quiche.
Drink hierbij een goed gekoeld glas Nevel Artisan Weder van 5,3 vol%. Dit kruidige en zurige bier combineert goed met de zoute rooksmaak van de spekjes.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de bodem in een pizzabakplaat of op een ovenbakblik bekleed met bakpapier.
Bak de spekblokjes in een pan totdat ze bruin en krokant zijn. Bak dan de gesnipperde ui een paar minuten mee, totdat hij glazig is. Voeg de gewassen spinazie zonder steeltjes toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de geperste knoflook toe. Laat de inhoud van de pan uitlekken in een zeef. Verdeel het daarna over de bodem.
Meng in een kom de eieren met de melk (of room), peper en zout en oregano. Giet het eimengsel over de spinazie. Strooi dan de geraspte kaas erover. Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de pizza niet te donker worden. Hou ‘m in de gaten. Ipv pizzadeeg kan ook bladerdeeg gebruikt worden. Het geheel wordt dan meer een quiche.
Drink hierbij een goed gekoeld glas Nevel Artisan Weder van 5,3 vol%. Dit kruidige en zurige bier combineert goed met de zoute rooksmaak van de spekjes.