Afdrukopties:

Pittige kip met aubergine en Kaper van Brouwerij Hoop

Opbrengsten1 portie

 800 g kipfilet blokjes
 4 kleine paprika’s
 4 kleine aubergines
 4 stengels bleekselderij
 4 kleine rode uien
 4 rode pepers
 500 g rijst
 6 eetlepels oestersaus
 6 eetlepels sojasaus
 4 eetlepels rijstazijn
 4 teentjes knoflook
 olijfolie
 4 eetlepels sesamzaad
 zout en vers gemalen zwarte peper
1

Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Snij de aubergines, bleekselderij, paprika’s en rode uien in kleine blokjes.

3

Bak vervolgens de kip, in 2 eetlepels olijfolie, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met peper en zout naar smaak. Gebruik een grote koekenpan of wok.

4

Meng in een kommetje de sojasaus met de oestersaus en rijstazijn. Pers er de teentjes knoflook doorheen en meng alles goed door elkaar.

5

Als de kip na ongeveer 5 minuten gaar is, de kip apart houden. Dan in dezelfde pan de groentes ongeveer 5 minuten bakken met 2 eetlepels olie. Daarna de saus en de kip toevoegen. Nog wat zwarte peper en de sesamzaadjes eroverheen. Na 2 minuutjes roeren en is het gerecht klaar om opgediend te worden met de rijst.

6

Drink hierbij een koel glas Kaper van Brouwerij Hoop. De fruitige, licht bittere smaak van de 5 hoppen die gebruikt zijn voor deze East Coast IPA sluit naadloos aan bij de smaken van de groentes met de mix van oestersaus en sojasaus.

Voedingswaarden

2 opdieningen

Opdien grootte