Pittige kip met aubergine en Kaper van Brouwerij Hoop

Opbrengsten1 portie
 400 g kipfilet blokjes
 2 kleine paprika’s
 2 kleine aubergines
 2 stengels bleekselderij
 2 kleine rode uien
 2 rode pepers
 250 g rijst
 3 eetlepels oestersaus
 3 eetlepels sojasaus
 2 eetlepels rijstazijn
 2 teentjes knoflook
 olijfolie
 2 eetlepels sesamzaad
 zout en vers gemalen zwarte peper
1

Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Snij de aubergines, bleekselderij, paprika’s en rode uien in kleine blokjes.

3

Bak vervolgens de kip, in 2 eetlepels olijfolie, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met peper en zout naar smaak. Gebruik een grote koekenpan of wok.

4

Meng in een kommetje de sojasaus met de oestersaus en rijstazijn. Pers er de teentjes knoflook doorheen en meng alles goed door elkaar.

5

Als de kip na ongeveer 5 minuten gaar is, de kip apart houden. Dan in dezelfde pan de groentes ongeveer 5 minuten bakken met 2 eetlepels olie. Daarna de saus en de kip toevoegen. Nog wat zwarte peper en de sesamzaadjes eroverheen. Na 2 minuutjes roeren en is het gerecht klaar om opgediend te worden met de rijst.

6

Drink hierbij een koel glas Kaper van Brouwerij Hoop. De fruitige, licht bittere smaak van de 5 hoppen die gebruikt zijn voor deze East Coast IPA sluit naadloos aan bij de smaken van de groentes met de mix van oestersaus en sojasaus.

Ingrediënten

 400 g kipfilet blokjes
 2 kleine paprika’s
 2 kleine aubergines
 2 stengels bleekselderij
 2 kleine rode uien
 2 rode pepers
 250 g rijst
 3 eetlepels oestersaus
 3 eetlepels sojasaus
 2 eetlepels rijstazijn
 2 teentjes knoflook
 olijfolie
 2 eetlepels sesamzaad
 zout en vers gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

1

Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Snij de aubergines, bleekselderij, paprika’s en rode uien in kleine blokjes.

3

Bak vervolgens de kip, in 2 eetlepels olijfolie, ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met peper en zout naar smaak. Gebruik een grote koekenpan of wok.

4

Meng in een kommetje de sojasaus met de oestersaus en rijstazijn. Pers er de teentjes knoflook doorheen en meng alles goed door elkaar.

5

Als de kip na ongeveer 5 minuten gaar is, de kip apart houden. Dan in dezelfde pan de groentes ongeveer 5 minuten bakken met 2 eetlepels olie. Daarna de saus en de kip toevoegen. Nog wat zwarte peper en de sesamzaadjes eroverheen. Na 2 minuutjes roeren en is het gerecht klaar om opgediend te worden met de rijst.

6

Drink hierbij een koel glas Kaper van Brouwerij Hoop. De fruitige, licht bittere smaak van de 5 hoppen die gebruikt zijn voor deze East Coast IPA sluit naadloos aan bij de smaken van de groentes met de mix van oestersaus en sojasaus.

Notes

Pittige kip met aubergine en Kaper van Brouwerij Hoop