Pita met kalkoenfilet, rode bonen, avocado en chilipoeder

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 pita broodjes
 300 g kalkoenfilet, in reepjes
 200 g rode- of bruine bonen, uit pot of blik
 1 kleine avocado
 1 halve rode paprika, zonder zaadlijst
 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepels milde chilipoeder
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 50 g kropsla
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Kropsla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Rode paprika in reepjes snijden.

2

Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de reepjes kalkoenfilet roerbakken. Reepjes rode paprika toevoegen en verder roerbakken. Op smaak brengen met milde chilipoeder.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de bonen kort verwarmen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren. Avocado in reepjes snijden en met limoen- of citroensap besprenkelen.

4

Pita broodjes kort in de oven verwarmen en met reepjes kalkoenfilet, rode paprika, avocado, rode- of bruine bonen en blaadjes sla vullen.

5

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale), mild van smaak, niet te zwaar gehopt.

Ingrediënten

 4 pita broodjes
 300 g kalkoenfilet, in reepjes
 200 g rode- of bruine bonen, uit pot of blik
 1 kleine avocado
 1 halve rode paprika, zonder zaadlijst
 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepels milde chilipoeder
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 50 g kropsla
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Kropsla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Rode paprika in reepjes snijden.

2

Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de reepjes kalkoenfilet roerbakken. Reepjes rode paprika toevoegen en verder roerbakken. Op smaak brengen met milde chilipoeder.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de bonen kort verwarmen. Vervolgens de geperste knoflook erdoor roeren. Avocado in reepjes snijden en met limoen- of citroensap besprenkelen.

4

Pita broodjes kort in de oven verwarmen en met reepjes kalkoenfilet, rode paprika, avocado, rode- of bruine bonen en blaadjes sla vullen.

5

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, I.P.A. (India Pale Ale), mild van smaak, niet te zwaar gehopt.

Notes

Pita met kalkoenfilet, rode bonen, avocado en chilipoeder