Pikante worst met kikkererwten en prei

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 runderbraadworsten of half-om-half, pikant van smaak
 200 g kikkererwten, gekookt
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 6 eetlepels dunne preiringetjes, beetgaar gestoomd
 100 g kleine spruitjes, beetgaar gestoomd
 4 theelepels ras el hanout, geurige specerijenmelange
 olijf- of zonnebloemolie
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte kikkererwten en bouillon toevoegen. Goed roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de ras el hanout en geperste knoflook toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Deze geurige specerijenmelange zorgt voor een delicate smaak. De runderbraadworsten kort om en om bakken in weinig olie. In het midden een inkeping maken en vullen met het mengsel van de kikkererwten. Op smaak brengen met peper en zout en de dunne preiringetjes erover verdelen. Met de kort gestoomde spruitjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, donker bier (licht van alcohol) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Saison, niet te zoete Porter, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de pikante smaak van de worst in combinatie met de ras el hanout en de licht aardse smaak van de kort gestoomde spruitjes.

Ingrediënten

 4 runderbraadworsten of half-om-half, pikant van smaak
 200 g kikkererwten, gekookt
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 6 eetlepels dunne preiringetjes, beetgaar gestoomd
 100 g kleine spruitjes, beetgaar gestoomd
 4 theelepels ras el hanout, geurige specerijenmelange
 olijf- of zonnebloemolie
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte kikkererwten en bouillon toevoegen. Goed roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de ras el hanout en geperste knoflook toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Deze geurige specerijenmelange zorgt voor een delicate smaak. De runderbraadworsten kort om en om bakken in weinig olie. In het midden een inkeping maken en vullen met het mengsel van de kikkererwten. Op smaak brengen met peper en zout en de dunne preiringetjes erover verdelen. Met de kort gestoomde spruitjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, donker bier (licht van alcohol) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Saison, niet te zoete Porter, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de pikante smaak van de worst in combinatie met de ras el hanout en de licht aardse smaak van de kort gestoomde spruitjes.

Notes

Pikante worst met kikkererwten en prei