Bereidingswijze:
De bouillon verwarmen, de tuinbonen erdoor roeren en gedurende 10 tot maximaal 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Naar smaak het vocht iets inkoken en de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen en de verse munt toevoegen. De plakjes worst of merguez in de koekenpan met weinig olie zeer kort om en om verwarmen. De tuinbonen en de reepjes gestoomde savooikool over bordjes of schaaltjes verdelen en met de plakjes worst garneren. Naar smaak wat pikante chilivlokken erover verdelen (optie).
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de worst of merguez, in combinatie met de frisse toets van de verse munt in de tuinbonen en de aardse smaak van de savooikool.
Bereidingswijze:
De bouillon verwarmen, de tuinbonen erdoor roeren en gedurende 10 tot maximaal 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Naar smaak het vocht iets inkoken en de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Laten afkoelen en de verse munt toevoegen. De plakjes worst of merguez in de koekenpan met weinig olie zeer kort om en om verwarmen. De tuinbonen en de reepjes gestoomde savooikool over bordjes of schaaltjes verdelen en met de plakjes worst garneren. Naar smaak wat pikante chilivlokken erover verdelen (optie).
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de worst of merguez, in combinatie met de frisse toets van de verse munt in de tuinbonen en de aardse smaak van de savooikool.