Pikante grote garnalen met salsa en Rooie Stien IPA

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g grote garnalen, gepeld, schoongemaakt
 4 eetlepel verse mango, geschild, in kleine blokjes
 4 eetlepel komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 4 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
 1 teentje knoflook, geschild, uit de knijper
 2 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes
 2 eetlepel vers limoen- of citroensap
 2 eetlepel pikante Chili saus, uit fles
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De schoongemaakte grote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de mango, komkommer, bleekselderij, geperste knoflook, limoen- of citroensap en pikante Chili saus met 5 eetlepels olie mengen. De mengkom gedurende 1 uur op een koele plek of in de koelkast plaatsen.

3

Olie in een wok of koekenpan verhitten en de grote garnalen kort roerbakken. Zo warm mogelijk met de salsa van verse mango serveren. Met fijngeknipte verse korianderblaadjes garneren.

4

Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Rooie Stien IPA van 013 Stadsbrouwerij. Deze frisse India Pale Ale van 6 vol% met aangename citrus achtige toetsen en een droge afdronk, verkregen door dry hopping, past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa in combinatie met de licht gebakken smaak van de grote garnalen.

Ingrediënten

 500 g grote garnalen, gepeld, schoongemaakt
 4 eetlepel verse mango, geschild, in kleine blokjes
 4 eetlepel komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 4 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
 1 teentje knoflook, geschild, uit de knijper
 2 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes
 2 eetlepel vers limoen- of citroensap
 2 eetlepel pikante Chili saus, uit fles
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De schoongemaakte grote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een mengkom de mango, komkommer, bleekselderij, geperste knoflook, limoen- of citroensap en pikante Chili saus met 5 eetlepels olie mengen. De mengkom gedurende 1 uur op een koele plek of in de koelkast plaatsen.

3

Olie in een wok of koekenpan verhitten en de grote garnalen kort roerbakken. Zo warm mogelijk met de salsa van verse mango serveren. Met fijngeknipte verse korianderblaadjes garneren.

4

Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Rooie Stien IPA van 013 Stadsbrouwerij. Deze frisse India Pale Ale van 6 vol% met aangename citrus achtige toetsen en een droge afdronk, verkregen door dry hopping, past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa in combinatie met de licht gebakken smaak van de grote garnalen.

Notes

Pikante grote garnalen met salsa en Rooie Stien IPA