Pikante aubergine met kerrie en kokoscrème

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 aubergine van ongeveer 250 gram, blokjes
 2 middelgrote aardappelen, gekookt, in blokjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 theelepels Madras-kerrie of andere pikante soort
 1 theelepel pikante chilivlokken, fijn gemalen
 3 eetlepels kokoscrème, van een blok, geraspt
 15 cl groentebouillon
 3 eetlepels rode paprika, dunne reepjes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon en kerrie erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten met de deksel op de wok of koekenpan verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, geraspte kokoscrème en chilivlokken erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon toevoegen en nog zeer kort verwarmen. Na het verwarmen de blokjes gekookte aardappel erdoor roeren. Met dunne reepjes rode paprika garneren. Op smaak brengen met zout. Warm of lauwwarm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pikante smaak van de kerrie, de pikante toets van de chilivlokken en de smeuïge textuur van dit gerecht.

Ingrediënten

 1 aubergine van ongeveer 250 gram, blokjes
 2 middelgrote aardappelen, gekookt, in blokjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 theelepels Madras-kerrie of andere pikante soort
 1 theelepel pikante chilivlokken, fijn gemalen
 3 eetlepels kokoscrème, van een blok, geraspt
 15 cl groentebouillon
 3 eetlepels rode paprika, dunne reepjes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon en kerrie erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten met de deksel op de wok of koekenpan verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, geraspte kokoscrème en chilivlokken erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon toevoegen en nog zeer kort verwarmen. Na het verwarmen de blokjes gekookte aardappel erdoor roeren. Met dunne reepjes rode paprika garneren. Op smaak brengen met zout. Warm of lauwwarm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pikante smaak van de kerrie, de pikante toets van de chilivlokken en de smeuïge textuur van dit gerecht.

Pikante aubergine met kerrie en kokoscrème